Vajon neked van esélyed? Mutatjuk, hogy ma már milyen készségek fontosak a munkaadók számára

Utolsó frissítés: 10. október 2019
Az utóbbi években annyira megváltozott a munkaerőpiac, hogy jelentősen megváltoztak a munkaadók elvárásai is az álláskeresőkkel szemben. Éppen ezért összegyűjtöttük és megmutatjuk, melyek azok a leggyakrabban elvárt készségek és képességek, amikkel a HR szakma szerint egy ideális munkavállalónak manapság rendelkeznie kellene.

Az új munkaerőpiaci trendeknek és a munkaerőhiánynak köszönhetően sokat fejlődtek a kiválasztási folyamatok, a HR-esek pedig egyre kifinomultabb megoldásokat használnak a megfelelő jelöltek megtalálására. Ennek egyik hozadéka, hogy ma már teljesen mások az elvárások a munkavállalókkal szemben, mint néhány évvel ezelőtt voltak.

Minden szakmai múlt egyedi

Ma már például sokkal elfogadóbbak a jobhopperekkel szemben, de összességében is nagyobb jóindulattal kezelik a szakmai múltat. A munkaerőpiac ugyanis sokkal rugalmasabbá vált és a technológiai fejlődés is több szabadságot biztosít, így nem fontos, hogy az önéletrajzodban egymás után legyenek felsorolva a teljesen egyforma, vagy egymásra épülő munkahelyek. A sorminta ma már lehet változatos és hézagos is akár – vagy éppen több állás is fedheti egymást egyszerre -, hiszen nem ritkák például a részmunkaidős állások és szabadúszókból is egyre több van. Ennek köszönhetően pedig előfordulhat egy kis holdteres időszak, tanulmányi szünet, regenerációs szabadság vagy éppen az is, hogy több helyen dolgoztál egyszerre. Az ideális munkavállaló folyamatosan fejleszti magát, képes több lábon is megállni, valamint nyitott az új lehetőségekre. Az izgalmas szakmai tapasztalat pedig erről sok mindent elárul.

A puha készségek fontosabbak

A fentiek mellett fontos tényező, hogy fokozatosan átterelődött a hangsúly az ún. hard skills-ről a soft skills-re. Az előbbiek a kemény készségek, ide azok a dolgok tartoznak, amiket az évek során megtanultál. Tipikusan ilyen például a nyelvtudás, a számítógépes ismeretek, vagy éppen a különböző gép- vagy járműkezelési szakismeret. De akár a matematikai készségek, a speciális programok vagy szoftverek ismerete is ebbe a kategóriába sorolható.

Ezzel szemben a puha készségek a személyiségedről és az emberi kapcsolataidról árulkodnak. Ezek nem megtanulható készségek, viszont állandóan fejleszthetők és csiszolhatók. Ide tartozik például az időmenedzsment, a kreativitás, a kommunikációs készségek, a stratégiai tervezés, a csapatmunka vagy éppen a kritikai gondolkodás. Csupa-csupa olyan dolog, melyek fontossága az elmúlt évek során felértékelődött. Nem csoda hát, hogy egyre fontosabbá vált a munkaadók számára, hiszen míg a kemény készségeket „bárki” el tudja sajátítani, a puha készségek fejlettségi szintje sokmindent elárul az adott pályázó és munkavállaló személyiségéről.

Mit kell tudnod, ha középiskolai végzettséggel rendelkezel?

A középiskolai végzettséget igénylő pozíciók nagyrészében a felelősségteljes hozzáállás és a kommunikációs készségek szerepelnek leggyakrabban elvárásként. Az érettségizett munkavállalók esetében is fontos, hogy milyen puha készségekkel rendelkezik a pályázó, így egyre több munkaadó olyan alkalmazottat keres, aki képes önállóan dolgozni, nyitott az újdonságokra, szeretne fejlődni és tanulni, valamint megbízható. A kemény készségek közül az érettségizett álláskeresőknél leginkább a középfokú angol tudást, a MS Office ismeretét és a jogosítványt kérik.

A diplomásoknál az angol és a számítógép evidens

Amennyiben főiskolai vagy egyetemi diplomával rendelkezel, a munkaadók számára magától értetődő, hogy legalább középfokon beszélj angolul és szakértői szinten tudd kezelni a MS Office programot. Ezek az elvárások ugyanis szinte az összes diplomát igénylő állásajánlatban szerepelnek.

A diplomás állásoknál azonban sokkal nagyobb a jelentőségük a puha faktoroknak. A megfelelő kommunikációs készség, az analitikus gondolkodás, a csapatmunka, a lojalitás, a kezdeményező készség, valamint a szervezői és prezentációs készségek a leggyakoribb elvárások a pályázókkal szemben.

Közhelyek helyett pontos személyleírás

Régebben a soft skills csupán egy közhelyeket puffogtató kiegészítő elem volt az önéletrajzban, az a rubrika, ami kötelezően kitöltendő, hogy elfogyjanak az üres helyek. Éppen ezért sok álláskereső ma sem veszi komolyan, és minimálisan, vagy egyáltalán nem sorolja fel a CV-ben, hogy milyen puha készségekkel rendelkezik.

Ma már mások az elvárások. Több időt és helyet kell szánni a soft skills-eknek, és felsorolni azokat a készségeket, melyek fontosak a megpályázott pozíció és az állást kínáló cég számára. Miért fontos ez? A munkaerőhiány rádöbbentette a munkaadókat arra, hogy kemény készségekre a dolgozókat könnyen megtaníthatják, viszont a munkamorál, felelősségteljes hozzáállás és a lojalitás nem tanítható. A cégeknek manapság pedig olyan alkalmazottakra van szükségük, akikkel hosszú távon számolhatnak és minőséget hoznak a cég életébe.

De hogy kitűnj a többi pályázó közül, bizonyítanod is kell, hogy miért érvényesek rád az általad felsorolt készségek:

  • Ha például azt állítod magadról, hogy jó szervező vagy, írj néhány példát, említs olyan eseményt (akár céges projektet, vagy más rendezvényt) amit te szerveztél
  • Amennyiben analitikus személyiség vagy, írd le, hogy milyen tevékenységeknél vagy munka során használod ezt a készséget
  • Amennyiben jó probléma megoldó vagy, említs meg egy olyan példát, amikor a munkahelyeden ennek a készségnek köszönhetően sikert értél el
  • Ha pedig jó értékesítőnek tartod magad, egyszerűen add el magad a HR-esnek.