Új szolgálatásaink: logó és aktuálisabb CV adatbázis

Utolsó frissítés: 10. június 2019
Mivel lehet növelni egy-egy álláshirdetés hatékonyságát? Hogyan reagáljon egy állásportál arra, hogy egyre rövidebb az álláskeresés időszaka? A megoldás: új szolgáltatásokkal.

Minden cég számára fontos, hogy az álláshirdetése különbözzön a többi munkaadó ajánlatától. Az egyediség sokszor azonban apróságokon múlik. A Workania új szolgáltatásai éppen az ilyen apró dolgok miatt valósultak meg.

A LOGÓN IGENIS SOK MÚLIK

Állásportálként ugyanis nem csak azoknak a munkaadóknak kedvezünk, akik saját dizájnban hirdetik meg az állásaikat, hanem azoknak is segíteni szeretnénk, akik az egységes hirdetési formátumot használják, mégis arra vágynak, hogy egyedibb megjelenésük legyen.

Az álláspiacon rendkívül kiemelt szerepe van a tudatos munkaadói arculattervezésnek, hiszen fontos, hogy egy céget ne csak a fogyasztók, hanem a potenciális és aktív álláskeresők is gyorsan azonosítani tudjanak. Marketing szempontból pedig az azonosulás és az azonosítás egyik legfontosabb eleme az egységes megjelenés, melynek alapja a vállalati logó.

Több kutatás is alátámasztja, hogy ha a céglogó megjelenik egy álláshirdetésben, akkor nagyobb az esély arra, hogy megnyitják azt és jelentkeznek az ajánlatra.

A Workania éppen ezért mindezt tudatosítva úgy döntött, hogy mostantól bárki elhelyezheti a vállalat logóját az álláshirdetésében, hogy ezzel is növelni tudja a hatékonyságát.

Vhodne-all

Minden új állásajánlathoz könnyen és gyorsan rendelhet logós megjelenést: a „Logó hozzáadása az állásajánlathoz” menüpontra kattintva kiválaszthatja a számítógépéről a megfelelő méretű (200×100 px) és formátumú (JPEG, PNG) logót, majd annak feltöltése után a szerkesztőben akár a méretét is módosíthatja, elfordíthatja, vághatja és javíthatja is a képet. A logó a szolgáltatás megrendelése esetén a későbbiek folyamán bármikor cserélhető vagy törölhető.

A logós megjelenés addig tart, amíg az álláshirdetés aktív, annak lejártával a lszolgáltatás is megszűnik. A logót viszont csak új álláshirdetéshez csatolhatja, a már létező és megjelent állásajánlatokhoz utólagosan nem adható hozzá.

A VÉGÉRE PEDIG MÉG EGY ÚJDONSÁG…

Az egyik dolog, amire a legbüszkébbek vagyunk, az afriss és aktuális önéletrajz-adatbázis. A CV listánkon ugyanis nem szerepelhet 3 hónapnál régebbi önéletrajz, hiszen a felhasználóknak a határidő lejárta előtt frissíteniük kell azt, hogy továbbra is benne maradjanak az adatbázisban. Ezzel tudjuk garantálni, hogy a hirdetőink aktív álláskeresőket találnak az oldalon. A mai munkaerőpiacon azonban könnyen előfordulhat, hogy egy álláskereső 3 hónapon belül, sőt akár néhány nap leforgása alatt elhelyezkedik.

A legutóbbi kutatási eredményeink szerint az átlagos álláskeresési idő csupán 1 hónapra szűkült. Aki tegnap még munkát keresett, ma már egy új helyen dolgozhat.

Ennek az ellentmondásnak a kiküszöbölésére a hirdetőink segítségét hívjuk. Mostantól ha egy HR-es olyan munkavállaló önéletrajzát találja meg, amelyik már nem aktuális, jelentheti azt, így segítve a kollégái munkáját.

Vhodne-all

A Workania idén tavasszal bevezetett új szolgáltatása gyors és könnyű, hiszen két kattintással megoldható, valamint hasznos megoldást is kínál. Amennyiben ugyanis az ellenőrzés során kiderül, hogy valóban nem aktuális már az adott pályázó önéletrajza, úgy természetesen a felhasznált kreditet a hirdető cég visszakapja.

Vhodne-all

Keressen hibás önéletrajzot az adatbázisunkban és mi garantáljuk, hogy visszakapja a CV kreditet. Jó vadászatot!