Mit kérdezz álláskeresőként egy interjún?

Utolsó frissítés: 12. november 2019
Az állásinterjúk nagyrészében a HR-es kérdez, a jelölt pedig okosan és higgadtan válaszol az olykor cseles kérdésekre. Sok cikk foglalkozik azzal, hogy ezekre milyen válaszokat lehet, kell vagy ajánlatos adni. De az interjúnak van egy olyan része is, amikor az interjúztató végül az egyik legváratlanabb kérdést teszi fel, még pedig azt, hogy „van-e kérdése?”. Ilyenkor pedig a legtöbb álláskereső szerényen ingatja a fejét, pedig a jó kérdések ugyannnyit árulnak el, mint a jó válaszok.

Az állásinterjú két ember kommunikációja, így természetes, hogy nem csak az egyik fél kérdezhet. A legtöbb esetben a HR-es vagy a menedzser az interjú végén kiváncsi arra is, hogy az álláskereső érdeklődik-e a cég és a munkahely iránt, de ha véletlenül mégsem adnak lehetőséget a kérdésekre, akkor is érdemes kérdezni az interjú folyamán.

Persze sokszor nehéz úgy kérdezni, hogy az olykor egy órás interjú során csak zúdulnak az információk. Ember legyen a talpán, aki végül kihámozza a megfelelő kérdést az információhalmazból egy ilyen stresszes szituációban. Pedig a „nincs kérdésem” válaszra a „köszönjük, majd jelentkezünk” visszajelzés érkezik, a rövidre zárt interjúval pedig elszalasztjuk a lehetőséget, hogy az átlagnál jobban megmutassuk és megismertessük magunkat. A kérdéseink ugyanis sok mindent elárulnak rólunk. De leginkább arról tesznek tanúbizonyságot, hogy érdeklődünk az állás és a cég iránt.

Éppen ezért nam csak a válaszokkal, hanem a kérdésekkel is érdemes előre felkészülni. Készíts jegyezeteket és írj fel előre legalább hat kérdést egy listára. Segítünk összeállítani a kérdéseket, íme néhány ötlet.

Kérdezz a pozícióról. Bár valószínűleg a legfontosabb tudnivalókat úgyis elmondja a személyzetis, érdemes néhány érdekességre rákérdezni, mint például:

Hogy néz ki egy átlagos munkanap ebben a pozícióban?

Hogyan értékelik a szakmai sikereket?

Régi vagy újonnan indított pozícióról van-e szó?

Milyen rendszert/szoftvert használnak ebben a pozícióban?

Vannak-e arról tapasztalataik, hogy melyek a legnagyobb kihívások ebben a pozícióban?

Mik a célok ebben a pozícióban a következő 3/6 hónapra?

 

Kérdezz a csapatról.

Csapatban kell dolgozni vagy önállóan?

Milyen a hangulat a csapatban?

Melyik részleggel dolgozik legszorosabban a csapat?

Milyen a hierarchia a csapatban?

 

Kérdezz a cégről.

Mik a céljai a vállalatnak a következő egy évre?

Kit tartanak a legnagyobb konkurenciájuknak?

Hol helyezkedik el a csapatom a cég vállalati struktúrájában?

Milyen a vállalati kultúra?

Van-e lehetőség képzésre?

Milyen egyéb juttatásokat tudnak biztosítani?

Kérdezz a fizetésről és bónuszokról.

A Workania oldalán az alapbért csupán a cégek 16%-a jelöli meg, de egyre több munkaadó már az állásajánlatban is felvállalja, hogy mekkora fizetést kínál az adott pozícióban. Mégis az állásinterjú egyik legkényesebb része a bértárgyalás. A HR-es mindig rákérdez arra, hogy az álláskereső milyen fizetésre gondolt, viszont a pályázó is bátran rákérdezhet arra, hogy az alapbér mellett milyen juttatások, bónuszok járnak vagy van-e 13. havi bér.

 

Kérdezz a további teendőkről.

Amennyiben minden kérdésedre választ kaptál, te is kérdéssel zárhatod az interjút, hiszen ezzel is érdeklődést, kiegyensúlyozottságot és kezdeményezőkészséget mutatsz.

Vannak még kérdései a személyemmel kapcsolatban?

Van-e még valamire szükségük a kiválasztási folyamat során?

Mi a következő lépés?

 

 

TIPP: Érdemes az állásinterjúra jegyzetfüzetet és tollat vinni, így ha az interjú során eszedbe jut egy kérdés, felírhatod, hogy a végén kérdezni tudj.

 

Vannak olyan kérdések is, melyeket érdemes kerülni

Az alábbi témákat jobb nem feszegeted, hiszen többet ártasz velük, mint segítesz.

Fizetés és bónuszok. Természetes dolog a bérezésre rákérdezni, ennek módjáról pedig feljebb írtunk is. Kerüld viszont a részletekbe menő kérdéseket, a bónuszok és juttatások pontos mértékét, vagy a számolgatást. A fizetésemelés lehetőségéről se beszélj még az interjún, viszont erre rákérdezhetsz, amennyiben téged választanak és munkába állsz.

Volt alkalmazottak. Állásinterjún nem illik a régi alkalmazottakról illetve a fluktuáció mértékéről kérdezni, arról sem, hogy mi a távozás legfőbb oka.

Szokatlan munkavégzés. Ne kérdezd meg, hogy szabad-e késni, kell-e túlórázni vagy dolgozhatsz-e otthonról. Ezekről majd úgyis tudomást szerzel, ha munkába állsz.

Miérttel kezdődő kérdések. Ha „miért” szóval kezded a kérdést, szemrehányónak vagy ellenségesnek tűnhetsz, még akkor is, ha nem ez volt a célod. Ne kérdezd meg, hogy miért keresnek ennyi új embert, miért szabadult fel a pozíció, miért használják ezt vagy azt a rendszert, miért itt van az iroda, vagy hasonlók.