Mit dolgoznának a YouTuberek, ha nem videóznának?

Utolsó frissítés: 10. június 2019
Virtuális valóság segítségével kerestek állást az ismert YouTuberek. Ki gondolta volna néhány évvel ezelőtt, hogy ennek a mondatnak valaha is lesz értelme? Pedig ma már ez a valóság: Magyarósi Csabának és Nessajnak segítettünk ugyanis eligazodni az álláskeresés labirintusában. Vajon milyen állás illik hozzájuk?

A virtuális valóság ma már nem a fantázia szüleménye, hanem a valóságos hétköznapokban is jelen lévő megoldás, aminek segítségével nem csak szórakozni és szórakoztatni lehet, hanem akár állást keresni. Vagy legalábbis megtenni a hozzá vezető első lépést. A Workania csapata a tavaszi marketing kampánya során a kettőt szerette volna ötvözni: úgy szórakoztatni a felhasználókat, hogy közben a karrierépítést is segítse. Ehhez pedig kapóra jött a VR.

Az Álláskeresés Labirintusa

Mozgalmas hónapokon van túl az állásportálunk. Március és április folyamán ugyanis megrendezésre került az ún. Karriersarok roadshow, melynek keretein belül több fővárosi bevásárlóközpontban és plázában kitelepültünk az Álláskeresés Labirintusával. Ez a labirintus azonban egy kicsit eltért a többitől, ugyanis csupán néhány négyzetméter és egy szemüveg kellett hozzá. A rendezvények célja az volt ugyanis, hogy a jövendőbeli munkavállalók egy virtuális útvesztőn haladjanak végig és az ott megválaszolt kérdések alapján megtudják, hogy milyen állás illik hozzájuk.

A VR szemüvegek segítségével az érdeklődők tehát egy virtuális pályán haladtak, a kérdések megválaszolása után pedig kiderült, hogy a játékosok melyik csoportba tartoznak a lehetséges 16 személyiségtípus közül. Ez alapján pontos leírást kaptak az alaptermészetükről és arról, hogy mely munkák illenek hozzájuk. Sőt, azt is megtudhatták, hogy melyik híres ember jelleme hasonló az övékéhez. A Workania tanácsadói ezek után pedig könnyen segítettek az érdeklődőknek állást keresni, önéletrajzot készíteni, karriert tervezni vagy éppen felkészülni egy állásinterjúra.

Influencer challenge

Nekünk azonban ez még nem volt elég. Hogy jobban átérezzük az álláskeresők helyzetét, szerettük volna megnézni és megmutatni, hogy hogyan haladnak végig az álláskeresés fázisain a pályázók. Ebben olyan ismert emberek segítségére volt szükségünk, akik nem keresnek túl gyakran munkát (tehát viszonylag tapasztalatlanok még e téren), viszont szórakoztatóak és nagy a követőtáboruk.

Felkértünk tehát „virtuális világban” jártas két Youtubert és egész egyszerűen megversenyeztettük őket. A kihívás tétje az volt, hogy melyikük talál gyorsabban állást.

Első lépésként tehát ők is kipróbálták a labirintust, majd az ott szerzett visszajelzések és kiértékelések alapján, valamint természetesen az állásportálunk segítségével munkát keresni és megpróbáltak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Mi pedig ehhez teljes támogatást adtunk nekik. A végeredmény önmagáért beszél.

https://youtu.be/IxrCkrMdIEs

https://youtu.be/agliUAz3cVU

A Workania által felajánlott 500.00 Ft-os összeget pedig Csaba és Nessaj közös megegyezés alapján az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló családokat támogató munkaerőpiaci tevékenységének támogatására ajánlotta.

Mi pedig ősszel is folytatjuk az Álláskeresés Labirintusa road-showt, szeptembertől az őszi állásbörzéken és további vidéki helyszíneken találkozhatnak velünk az érdeklődők.