Mi a különbség egy állásportál és egy munkaerő-közvetítő között?

Utolsó frissítés: 18. október 2019
Az embereknek ma már számtalan lehetőségük van állást keresni. Munkaügyi hivatal, munkaerő-közvetítő, állásportál vagy éppen állásbörze. Mindegyiknek más-más az előnye és hátránya. Most megmutatjuk, mi a különbség köztük és melyik a legjobb megoldás.

„Érdekel az ajánlat, szívesen jelentkeznék az állásra” – a Workania-nál gyakran találkozunk ezzel az üzenettel, és tudjuk, hogy ilyenkor a pályázó abban a hitben ír nekünk, hogy mi egy állásközvetítő iroda vagyunk. Ezzel nincs egyedül: a felhasználóink harmada ugyanis ugyanezt hiszi.

Éppen ezért mi rögtön az elején szeretnénk leszögezni: állásportálként a kiválasztási folyamatokban nem veszünk részt, mi „csupán” a felületet biztosítjuk, ahol az álláskeresők és a munkaadó cégek egyszerűen és gyorsan megtalálják egymást. A jelentkezés már ahhoz a céghez fut be, aki az állásajánlatot meghirdette az oldalunkon.

De hogy még tisztább legyen a kép, úgy döntöttünk, hogy készítünk egy anyagot, amiben megmutatjuk, mi a különbség egy munkaerő-közvetítő, illetve egy állásportál között.

Csak egy személyzeti tanácsadó cég közvetíthet

A személyzeti tanácsadók, vagy HR cégek – ahogy még sokan nevezik – legfőbb feladata a munkaerő-közvetítés. Ezt a tevékenységet csakis olyan cégek végezhetik, akik az Emberi Erőforrások Minisztériumától származó engedéllyel rendelkeznek. Két típusú HR cég létezik: a munkaerő-közvetítők és munkaerő-kölcsönzők.

A közvetítő irodák a megfelelő alkalmazottakat keresik az ügyfeleik, vagyis a munkaadó cégek számára. Fontos információ, hogy a közvetítésért cserébe nem kérhetnek pénzt az álláskeresőktől, hiszen őket a megbízójuk fizeti jutalékos alapon. Leginkább külföldi munkák esetében azonban előfordulhat, hogy a kiegészítő szolgáltatások – úgy mint az utazási költség, a szállás, vagy az adminisztrációs díjak – térítését a munkavállalóktól elkérik. Ezek feltételeit azonban minden esetben szerződésben kell érvényesíteni.

A munkaerő-kölcsönző cégek maguk alkalmazzák a dolgozókat és rövidebb időre, vagy egy-egy projektekre „adják kölcsön“ őket a megbízóik, ügyfeleik számára. Az ilyen kölcsönző cégek több iparágban is jelen vannak: a gyártás/termelés területén gyakori ez a módszer, de a vendéglátóiparban vagy az építőiparban is jellemző.

Ugyanezen az elven működnek az iskolaszövetkezetek is, akik diákmunkát és diákmunkásokat közvetítenek, illetve kölcsönöznek azoknak a cégeknek, akiknek éppen szükségük van rájuk.

Akár közvetítőről van szó, akár kölcsönzőről, mindkét típusú HR cég leginkább állásportálokon keresztül toboroz és keresi a megfelelő alkalmazottakat. Az internetes állásportálok tehát nem közvetítenek, hiszen épp ellenkezőleg, az ügyfeleik jórésze közvetítő cég.

 

 

Online és való világ

A legtöbb személyzeti tanácsadó – ellentétben az állásportálokkal – ügyfélcentrummal rendelkezik, ahová bármelyik álláskereső elmehet. A nagyobb HR cégek országosan is jelen vannak, így könnyen elérhetők. Tanácsos ellátogatni hozzájuk egy személyes konzultációra, ilyenkor ugyanis pályázóként részletesebb, pontosabb és megbízhatóbb információkat szerezhetsz a lehetséges munkaadódról és a megpályázott állásról.

Az állásportálok ezzel szemben csak az online térben működnek és vannak jelen. Nincs ügyféliroda, hiszen internetes szolgáltatóként egy ilyen weboldal célja, hogy minden online működjön. Az álláskereső otthonról, kényelmesen, egyszerűen és gyorsan tud keresni, önéletrajzot létrehozni és pályázni, a hirdető cégek pedig ugyanígy tudják csatolni és meghirdetni az állásajánlataikat, illetve felvenni a kapcsolatot a megfelelő jelöltekkel.

Bár a Workania-nak sincs ügyfélirodája, természetesen nálunk is működik egy e-mailben és telefonon elérhető ügyfélszolgálat, hogy segíteni tudjuk a felhasználóinkat, amennyiben kérdésük akad.

Mit tegyél, ha karrier tanácsadásra van szükséged?

Karriertanácsadás kérdésében bátran fordulhatsz a Workaniahoz is ugyanúgy, mint egy HR céghez. Tudni szeretnéd, hogy milyen a kínálat a munkaerőpiacon, megfelelő gyakorlattal rendelkezel-e, milyen az önéletrajzod? Ezek mind-mind olyan kérdések, melyekre a Workania oldalán is megtalálod a válaszokat.

Vannak olyan munkaerő-közvetítő cégek, melyek mélyinterjúk és tesztek segítségével teljesebb és részletesebb képet adnak az álláskereső személyiségéről. Ez nagyban segíti az álláskeresőt abban, hogy megtudja, milyen lehetőségei és esélyei vannak a munkaerőpiacon, megismerje az erős és gyenge oldalait, a tanácsadók pedig megfelelő irányba tudják elindítani a jelöltet, esetleg konkrét állást tudnak ajánlani a számára.

Bár a Workania oldalán hasonló elemzésre egyelőre nincs lehetőség, de így is segítő kezet nyújtunk az álláskeresés folyamán. Személyre szabott állásajánlatokat küldünk, illetve segítünk elkészíteni és mindig leellenőrizzük az önéletrajzodat, vagy éppen tanácsot adunk abban, hogy mekkora fizetést kérj az állásinterjún.  A rendszerünkbe feltöltött cv-ket ráadásul rendszeresen kiajánljuk a nálunk hirdető cégeknek az alapján, hogy az adott munkaadó milyen munkavállalót keres.

Ezt a tevékenységet egyébként a HR cégek is elvégzik. Az álláskereső regisztrálhat egy adatbázisba, így az önéletrajza elérhetővé válik az állásokat ajánló cégek számára.

A Workania nagy előnye viszont az, hogy nem csak a közvetítő cégek ajánlatai érhetők el az oldalunkon, illetve nem csak ezek a cégek férnek hozzá az önéletrajz-adatbázisunkhoz, hanem a közvetlen állást kínáló vállalatok is. Ennek köszönhetően több potenciális munkaadó érhető el a segítségünkkel.

Milyen állások találhatók egy állásportálon?

A legtöbb HR cég a saját honlapján is meghirdeti az állásait. A Workania oldalán viszont számtalan közvetítő és kölcsönző cég ajánlata megtalálható egy helyen összegyűjtve, így hatékonyabban, könnyebben, egyszerűbben és gyorsabban tudsz keresni, választani és jelentkezni az állásportálunkon. A közvetítő cégek viszont sok esetben a titoktartás miatt nem hozzák nyilvánosságra a megbízójuk nevét, így az állásajánlatban csak a HR cég neve és nem a jövőbeni munkaadó neve szerepel. Ez az információ sok esetben csak az állásinterjún derül/derülhet ki a pályázó számára.

Mindezek mellett naponta több száz olyan álláshirdetés is felkerül az oldalunkra, amit a közvetlen munkaadók tesznek fel. Sok nagyvállalat, és még több közép- és kisvállalkozás található a Workania ügyfelei között, hazai és külföldi ajánlatokkal egyaránt. Az oldal hirdetőit és a létrehozott állásajánlatokat egyenként leellenőrizzük, így ügyelve arra, hogy csak megbízható cégek álláslehetőségei jussanak el a felhasználóinkhoz.