Környezettudatosság és némi jókedv – ilyen is lehet egy céges hétvége

Utolsó frissítés: 31. október 2019
Szeptemberben örömmel számoltunk be arról, hogy az S.O.S. Krízis Alapítvány nyerte a Workania „Nyerő munkahely” pályázatát. A versenykiírás célja az volt, hogy támogasson egy munkahelyi közösséget a megálmodott csapatépítő nap megtervezésében. Nos, azóta ez a céges program megrendezésre került, mi pedig egy élménybeszámoló keretében megbizonyosodtunk arról, hogy valóban a legjobb helyen landult a pénzügyi felajánlásunk.

Az S.O.S. Krízis Alapítvány 25 fős csapata Budapest három különböző kerületében segíti a rászoruló családokat és gyermekeket. A munkájuk érzelmileg kimerítő és stresszes, ráadásul a kollégáknak ritkán van alkalmuk közösen kikapcsolódni és lazítani – elmondásuk szerint olyankor is általában meleg a sör.

Pedig a mindennapi hajtás közben rendkívül motiváló a jó céges hétvége még egy olyan munkahelyen is, ahol nem nehéz sorsú emberekről kell nap mint nap gondoskodni. Ha valaki, hát ez a közösség valóban megérdemelte ezt a két napot.

Az általuk készített győztes pályázat ráadásul nem csak erről szólt: elhivatottak a környezetvédelem mellett, ezért a hétvégét úgy tervezték – és végül szervezték -, hogy a program ne csak a kikapcsolódás, hanem a környezettudatosság jegyében is teljen.

A csapatépítő hétvége végül október 8-9-én Vácott került megrendezésre.

Ott volt az alapítvány mind a 25 kollégája, a munkatársak a két nap során két előadást hallgathattak meg, melyek főbb hívószavai a PET palackok, a szelektív hulladékgyűjtés, a fast fashion, a slow down, a növény- és állatvédelem és számtalan hasonló téma volt.

Vhodne-all

Rendkívüli tudatosságról tett tanúbizonyságot az is, hogy a rövid képzés után a szervezet minden munkatársa kapott egy környezettudatos ajándékcsomagot is, amely tartalmazott egy bambusz take away poharat, egy vászonzsákot, amellyel ki lehet küszöbölni péksütemény vásárlásakor a plasztik zacskót, valamint egy úgy nevezett 10 pontos környezetvédelmi kisokost is.

A cél, hogy a hétvége során megszerzett tudást át tudják adni azoknak a felnőtteknek és gyermekeknek is, akikkel a munkájuknak köszönhetően kapcsolatban vannak.

A visszajelzések alapján az egyébként is vidám csapat nagyszerűen érezte magát, minden kolléga örült a közös élménynek és a vezetőség arról is gondoskodott, hogy legyen elég hideg sör.

A Workania csapata ezúton is gratulál S.O.S. Krízis Alapítványnak a sikeres csapatépítő naphoz és az egész közösségnek további jó munkát, na meg tudatos hétköznapokat kíván.