Hogyan lehet ellenőrizni egy munkaadót?

Utolsó frissítés: 3. december 2019
Az álláskeresés sokszor olyan, mint a helyes utat megtalálni sűrű bozótosban. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy néhány jótanáccsal segítünk eligazodni a munkaerőpiac rengetegében. Hogyan tudod lellenőrizni a munkaadókat és az álláshirdetéseket? Miből tudod, hogy egy cég megbízható?

Helyetted is ellenőrzünk

Mi a Workaniánál több módon is ellenőrizzük az álláshirdetéseket.

Először is minden újonnan regisztrált céget átvilágítunk, így még azelőtt, hogy csatolna bármilyen álláshirdetést, a kollégáink lellenőrzik a számlázási adatok valódiságát, valamint ellenőrzik a cégadatbázist és a kapcsolattartókat. Csak akkor fogadjuk el egy cég regisztrációját, ha mindent rendben találtunk. Amennyiben hiányosságok akadnak, a kollégáink tovább nyomoznak.

Mindezek után minden egyes újonnan felkerülő álláshirdetés is egy tüzetes kontrollvizsgálaton megy át. Megnézzük, hogy a pozíció megnevezése nem megtévesztő-e, helyesen van-e megadva a munkavégzés helye, szerepel-e benne minden fontos információ, ami az álláskeresők számára nélkülözhetetlen, vagy épp ellenkezőleg, vannak-e benne diszkriminatív, esetleg félreérthető adatok. Ha egy hirdetésben hiányosságokat vagy hibát találunk, felvesszük a kapcsolatot a hirdetővel és megkérjük, hogy módosítsa a hirdetést. Ha szükséges, mi magunk végezzük el. Amennyiben nincs más lehetőség, abban az esetben töröljük az oldalról.

A Workania oldalán megjelenő álláshirdetések tartalmáért azonban minden esetben a hirdető cég vállalja a felelősséget: legyen az a közvetlen munkaadó, munkaerő-közvetítő vagy egyéni vállalkozó. A mi érdekünk azonban az, hogy az állásajánlatok megbízhatóak és valódiak legyenek, ezért évek óta ügyelünk arra, hogy minden hirdetés megfeleljen az elvárásainknak. Külön ügyelünk arra is, hogy még véletelnül se szerepeljenek erotikus állásajánlatok, vagy olyanok, ahol előre pénzt kérnek a jelentkezőktől.

Ha nem ismered a céget, legyen barátod a Google

Gyakran előfordulhat, hogy egy olyan hirdető cég állásajánlatával találkozol, amit nem ismersz. Szeretnél többet megtudni? A mai világban már könnyen találsz információkat az interneten. Amennyiben a Workania oldalán találtad az állásajánlatot, biztos lehetsz benne, hogy valódi cégről van szó és nem átverésről. De magad is rákereshetsz az adott cégre. Nézd meg, van-e saját honlapja, esetleg közösségi médiás felülete. Kezdetnek már ez is elég lehet. De természetesen még alaposabb és hivatalosabb információkat találsz a nyilvános online cégadatbázisokban is.

A nyilvánosság alól sokszor kivételt jelentenek a munkaerő-közvetítők által meghirdetett állások. Ők ugyanis nem kötelesek elárulni, hogy milyen cég számára keresnek új alkalmazottat, kinek végzik a kiválasztást. Gyakran csupán annyit árulnak el, hogy milyen területen működik az érintett cég.

Mozgasd meg a kapcsolataidat

Vagy keress online kapcsolatokat. Amennyiben kétségeid támadnak egy céget illetően, vagy kevés információt találsz, esetleg negatív híreket hallottál róla, akkor a legjobb, ha olyan belső forráshoz fordulsz, aki első kézből tud beszámolni neked. Ha nincs ilyen ismerősöd, akkor a közösségi felületeken vagy fórumokban érdeklődhetsz. Vigyázz azonban arra, hogy ezeken a nyilvános felületeken mindig semlegesen és objektíven kommunikálj, hiszen ami az online térben megjelenik, az ott is marad. Soha ne nyilatkozz negatívan egy munkaadódról (még a korábbiakról sem), hiszen nem tudhatod, hogy melyik HR-es fogja azt látni.

Figyelj az állásinterjún

Legtöbbször az álláshirdetésből vagy a honlapról nem derül ki, hogy egy cégben milyen az élet és a hangulat, milyen a közösség, vagy éppen időben fizetnek-e az alkalmazottaknak. Az állásinterjúból azonban sokminden kiderülhet. Az interjú az első alkalom, hogy személyesen is a leendő munkahelyeden jársz és először találkozol az ott dolgozó emberekke. Ha jó megfigyelő vagy, ezidő alatt sokmindent megtudhatsz. Lássuk csak, mire érdemes ügyelni.

Recepció – már a recepciónál számtalan dolog kiderül, hiszen ez a cég kirakata. Kedves a recepciós? Megkínálnak kávéval? Hogyan kommunikálnak a kollégákkal?

Konyha – ha szerencséd van, az interjú előtt vagy után lehetőséged adódik bekukkantani a konyhába. Az irodai konyha egy cég mikroközössége, itt megtudod, hogy milyen a hangulat a kollégák körében. Barátságosak a kollégák egymással? Beszélgetnek, viccelődnek? Vagy épp ellenkezőleg: mindenki feszült, siet és hallgatag?

Helyiségek – legtöbb esetben azonban nincs sok idő, hogy körülnézz az irodában, éppen ezért arra kell hagyatkoznod, amit látsz. Open space vagy zárt irodák vannak? Kint vannak a cég sikeres projektjei vagy díjai, elismerései a falon? Vannak személyes holmik az alkalmazottak íróasztalán? Tedd fel magadnak a kérdést, hogy el tudod-e képzelni, hogy olyen környezetben dolgozz, amit látsz.

Interjúztató – a legtöbb azonban magából az interjúból – vagyis az interjúztató személy hozzáállásából – derül ki. Figyeld meg, milyen hatással van rád a másik fél, hogyan válaszol a kérdéseidre, nyitott-e vagy zárkózott. Sőt, az interjú végén nyugodtan kérdezz rá, hogy milyen a csapat, milyen a közösségi élet a vállalatnál.

Olvasd el figyelmesen a szerződést

Amennyiben sikerrel jártál a kiválasztási folyamat során, az utolsó lépés a munkaszerződés aláírása. Jó esetben a munkaadód előre elküldi elektronikus formában a szerződést, hogy lehetőséged legyen azt átolvasni. Amennyiben a szerződést csupán az aláírás előtt látod először, bátran kérj időt annak áttanulmányozására. Olvasd el a kisbetűs részeket is, külön ügyelj a munkaköri leírásra, a jutalmazási rendszerre (fizetés és annak egyéb tételei), valamint a károkozásról való részre. Ha frissdiplomás vagy, akkor az aláírás előtt mindenképpen nézz át egy szerződési mintát, hogy tudd, mire számíthatsz. Amennyiben valamit nem találsz rendben, kérj több időt az áttanulmányozásra. Sose írj alá olyan okiratot, melynek tartalmával nem értesz egyet, nem érted, vagy nem egyértelmű az, ami benne szerepel.