Hogyan éld túl az évértékelő beszélgetést?

Utolsó frissítés: 28. január 2020
Már csak alig néhány hét van hátra az évből, lassan eljön a jól megérdemelt pihenés ideje. Előtte viszont sokaknak még át kell esniük az évértékelésnek nevezett kellemetlen egyórás procedúrán. Segítünk, hogyan lehet abszolválni ezt a kihívást nagyobb buktatók nélkül.

„Alig várom ismét az évértelő beszélgetést a főnökkel!” – ugyehogy ritkán hallani ilyen mondatokat a kollégák között? Sok beosztott és főnök számára mindez csak egy kötelező tennivaló, amin mindkét fél minél hamarabb és minél gyorsabban csak túl akar lenni. A másik oldalról nézve azonban az évértelő egy nagyszerű alkalom és egyedülálló lehetőség arra, hogy négyszemközt, nyugalomban és őszintén beszélgethess a főnököddel, hogy elmondhasd neki, hogyan érzed magad a munkahelyeden, milyen a csapat, mi bánt vagy éppen min változtatnál. Összeszedtünk hát néhány tippet, hogy hogyan érdemes minderre felkészülni.

Tények, tények, tények

Amennyiben az elmúlt évben, félévben vagy negyedévben konkrét célok voltak számodra meghatározva, akkor könnyű helyzetben vagy. Indulj ki ezekből a célokból, készíts összegzést és legfőképpen a tényekre és számokra hivatkozz. A hangsúlyt azokra a sikereidre és nehéz feladatokra fektesd, amelyekkel az év során találkoztál. Amennyiben olyan feladatot kaptál, amit nem tudtál sikerrel végrehajtani, vagy amivel problémád akadt, itt a lehetőség, hogy megmagyarázd a gyengébb teljesítmény okát. Nem a kudarc jele szembenézni azokkal a dolgokkal, amik kevésbé sikerültek. Sőt, a jövőre nézve ezek inkább építő jellegűek lehetnek. Amennyiben van olyan probléma – például a munkaköröd, a túlórák, vagy éppen valamelyik kolléga -, amiben a főnököd segíteni tud a jövőbeni sikereid érdekében, itt a nagyszerű alkalom arra, hogy ezt is megbeszéljétek.

Ne félj értékelni a környzetet és a csapatot

Mondd el őszintén a véleményed és a meglátásaid a munkahelyi közösségről is. Hogyan lehet a közösségben dolgozni, milyen a csapatmunka, van-e összetartás, mit gondolsz a kollégákról, milyen az összmunka az egyes részlegek között. Beszélj nyíltan a juttatásokról is. Fontos, hogy mindeközben legyél konstruktív és az állításaidat tudd megmagyarázni. Íme néhány példa:

„Nem szeretnék a jövőben Józsival dolgozni, mert idegesítő és lassú“ – az ilyen mondatok helyett légy inkább diplomatikusabb: „Józseffel nehéz egy csapatban dolgozni, mert nem készül el időben a munkájával akkor sem, ha erre előre figyelmeztetem.“

„Többet szeretnék otthonról dolgozni“ – ezt inkább így kérd: „Örülnék, ha lehetőség adódna a juttatások átértékelésére a cégben. Érdeklődnék, hogy van-e lehetőség az otthoni munkavégzésre vagy a rugalmas munkaidő bevezetésére. Sokat segítenének abban, hogy hatékonyabban tudjak dolgozni és kevesebbet késsek a munkából.“

Hogyan értékeld a főnöködet

Erre vonatkozóan több különböző forgatókönyv, tanács és módszer létezik. Sokan zavarba jönnek a főnök értékelésétől és nem tudják milyen taktikát válasszanak. Kerüljük a konfliktust és csak pozitívan nyilatkozzunk? Vagy épp ellenkezőleg, mondjunk el őszintén mindent, ami a lelkünket nyomasztja? Esetleg maradjunk semlegesek, hogy ne tűnjünk ki a tömegből?

 

Mi az építő jellegű kritika oldalán állunk, így az alábbiakat javasoljuk:

  • Mellőzd az értékelésből az érzelmeket. Akár pozitív, akár negatív dolgokat mondasz, azt csináld semleges hangnemben.
  • Konkrét szituációkról beszélj. Ne a személyt, hanem a helyzetet értékeld.
  • Kezdd a pozitívumokkal. Mondd el a főnöknek, hogy szerinted mi a legjobb a munkájában. Ügyelj viszont arra, hogy a dícséretről szóló mondat végére ne szúrd oda a „de“ kötőszóval kezdődő folytatást, hiszen ezzel mindent, amit előtte mondtál, hiteltelenné teszel.
  • Lehetőség a javulásra. Ne félj nyíltan felvállalni azokat a dolgokat, amikkel elégedetlen vagy. Ha ugyanis nem teszed meg, nem számíthatsz változásra. Nem az a lényeg, hogy mit mondasz, hanem hogy azt hogyan kommunikálod és hogyan mutatsz rá a hiányosságokra. Az alapszabály az, hogy mindig konkrét helyzetekről beszélj és a saját érzelmeiddel támaszd alá a mondandódat. Mesélj el egy példát és mondd el, hogy az a bizonyos szituáció neked hogyan esett vagy milyen hatással volt a munkádra. Fontos, hogy minden esetben adj teret a főnöködnek arra, hogy reagáljon a véleményedre.
  • Ha vannak ötleteid, elő velük. Itt a ritkán adódó alkalom, hogy személyesen a főnöködnek prezentáld a régóta szövődő ötleteidet.

Hogyan reagálj?

Az évértékelő másik kellemetlen része, amikor nem te adod, hanem te kapod a negatív visszajelzéseket a főnöködtől. A természetes emberi reakció ilyenkor a védekezés vagy az ellentámadás. Ez viszont a legrosszabb, amit tehetsz!

Ha úgy érzed, hogy a negatív kritika jogtalan, nyugodt hangnemben és megfontolt stílusban magyarázd el a te szemszögedből az adott szituációt. A legjobb megoldás, ha ilyenkor rögtön konkrét javaslatot adsz arra, hogy miként lehetnének elkerülhetők a jövőben a hasonló kellemetlenségek.

Az a hihetetlennek tűnő helyzet is előfordulhat, hogy a főnöknek igaza van és teljesen jogosan dorgál. Ebben az esetben fogadd el, amit mondd, de ne feledd, senki sem tökéletes és csak az hibázik, aki dolgozik. Legyél fair és ismerd be a hibádat. Sőt, vázold fel, hogy a jövőben miként szeretnéd elkerülni azokat és milyen változásokat, intézkedéseket hozol annak érdekében, hogy többször ne forduljon elő.

A fizetés kérdése

Az évértékelő beszélgetés nagyszerű alkalmat nyújt arra, hogy átértékeljétek a fizetésedet is. Ha nem kapsz rendszeresen fizetésemelést, eljött a te időd. A fizetésemelés kérése közben – akárcsak az egész beszélgetés során – támaszkodj a tényekre. A legjobb érvek a következők: több feladatot kaptál, bővült a munkaköröd és több felhatalmazást kaptál, nehezebb feladatokat kaptál, nagyobb projekteket vittél végig, kiemelkedő sikereket értél el. A további érvek közé tartozhat az is, hogy a cég jobb eredményeket ért el az év során, egyedi és nehezen pótolható munkát végzet, vagy éppen az, hogy régen kaptál fizetésemelést. Sose kérj magasabb bért olyan személyes okokra hivatkozva, mint gyerekszületés, magasabb kiadások, hitel vagy kölcsön, stb.

A bértárgyalásra érdemes felkészülni. A fizetési igényed meghatározásához érdemes tudni, hogy milyen az átlagfizetés abban a pozícióban, amiben dolgozol, mennyit keresnek az emberek a régiódban. Ehhez megfelelő információkat találhatsz az interneten.

Előző oldal