Csak egy nap kéne, amikor nem mi csinálunk mindent

Utolsó frissítés: 10. szeptember 2019

Az S.O.S. Krízis Alapítvány nyerte a Workania „Nyerő munkahely” pályázatát, melynek keretein belül egy olyan csapatépítő nap valósulhat meg, amilyenre tényleg szükség van egy olyan munkahelyen, ahol naponta nehéz és stresszes körülmények között dolgoznak az alkalmazottak. Milyen programra vágynak azok, akik munkaidőben otthonukat vesztett családokról és nehéz sorsban élő gyermekekről gondoskodnak? Ugyanolyanra, amilyen maga a csapat: jódekvű, laza és környezettudatos.

Egy eldugott 16. kerületi utca árnyékos udvarán találkozunk az S.O.S. Krízis Alapítvány munkatársaival. Barátságosan fogadnak, majd kedélyesen bevezetnek minket a ház egyik lenti szobájába, ami irodaként funkcionál. A szűkös, sötét és szerényen berendezett helyiség pontosan azt sugallja, amilyen az itt dolgozó emberek munkája lehet: a nehéz körülmények között itt csak az tud dolgozni, aki kellően elhivatott.

Itt bizony nincs trendi open office, üvegfalú tárgyalóterem vagy jól berendezett kiskonyha. Az íróasztalok egymásra nyomva, a sarokban egy régi kanapé, a kávét pedig az egyik polcon lehet megfőzni. A komor munkahelyi körülményeket viszont kellőképpen ellensúlyozza a házigazdák töretlen vidámsága és  állandó ugratása. Rögtön tudjuk, hogy ha valaki, akkor ez a fiatal csapat tényleg megérdemel egy felhőtlen hétvégét.

A LEGJOBB NAP A MUNKAHELYEN A CSAPATÉPÍTŐ NAP?

A Workania idén első alkalommal rendezte meg a „Nyerő munkahely”pályázatot, melynek célja az volt, hogy támogasson egy olyan munkahelyi közösséget a megálmodott csapatépítő nap megtervezésében, amelyiknek eddig nem volt elegendő lehetősége és kerete arra, hogy a kollégák közösen tudjanak kikapcsolódni.

A céges napot ugyanis sokszor alábecsülik: az unalmas prezentációk, az erőltetett játékok vagy a megszokott étterem nem mindig elég, ennél nagyobb kreativitásra és büdzsére van szükség ahhoz, hogy egy csapat valóban összeforrjon és ne csak egy olyan kötelező jellegű nap váljon belőle, amelyiken mindenki csak túl akar esni. Az ember a napjának nagy részét a kollégáival tölti. Nem mindegy hát, hogy milyen a kapcsolata ezekkel az emberekkel, vannak-e közös emlékek és élmények, és ha igen, akkor azok milyenek.

A pályázati kiírás éppen ezért erre hívta fel a figyelmet, hogy hasznosan és okosan is el lehet tölteni ezt a csapatépítő napot. A jelentkező csoportoknak csupán annyit kellett tenniük, hogy a pályazatban megtervezik a számukra tökéletes programot és megindokolják, miért van az adott cégnek szüksége a Workania támogatására, hogy aztán közös erővel megvalósuljon a nagy álom.

„Nem is gondoltuk, hogy milyen könnyen lehet aktivizálni az embereket a munkahelyeken, amíg el nem jött a pályázatok leadásának határideje, hiszen a szoros időbeosztás ellenére több mint egy tucat pályamű érkezett.” – vonta le a következtetést Motesicky Tamás, a Workania.hu vezetője.

„A zsűrinek valóban nehéz dolga volt, hiszen legszívesebben az összes munkahelyi csapatot támogattuk volna, mert tudjuk, hogy milyen sokat jelent ez a mindennapos hajtás után. A pályázatokat több szempont alapján pontoztuk: a kreativitást, az átgondoltságot, valamint a programoknak a szervezetfejlesztésre gyakorolt hatásait is figyelembe vettük. Plusz pontot ért a társadalmi szerepvállalás.”- tette hozzá.

A pályázatot végül a fenti feltételeket figyelembe véve az S.O.S. Krízis Alapítvány munkatársai nyerték, mert ők olyan napot szerettek volna, ami nem csak a csapatépítésről, hanem a környzetvédelemről is szól.

A közös találkozás alkalmával örömmel adtuk át az eseményt támogató csekket.

A LÉNYEG A HIDEG SÖR ÉS A KÖRNYZETTUDATOS A SZÁLLÁS

A három intézményt működtető és három különböző budapesti kerületben dolgozó 25 fős csapat még sosem jutott el együtt egy fél napnál hosszabb, nem ingyenes csapatépítőre. És ahogy tréfálkozva hozzáteszik, még a ritka alkalmakkor is többnyire meleg volt a sör.

Most sem vágynak másra, csak arra, hogy a csapat, amelyik nagyon ritkán találkozik, egy értelmes és hasznos hétvégét tölthessen együtt. Nem csak a munkahelyi kapcsolatok szorosabbá tétele, a szakmai fejlődés és a további motiváció a cél, hanem a közös értékrendek mentén való haladás megkezdése is. A környezettudatos érzékenyítést ugyanis fontosnak tartják, de a mai világban ez nem mindig könnyen megoldható.

„Van egy tíz pontos környezetvédelmi alaptudás, amit csapatépítő keretében, néhány rövid előadással szeretnénk nekik átadni, és nem egyszerűen azért, hogy 25 ember változtasson a szemléletén. A fő cél az, hogy – amennyire lehet – utána a bent lakó gondozottaknak, gyerekeknek is átadják ezt.” – mondta el Hellenbárt Lászlóintézményvezető.

Éppen ezért első lépésként a csapatépítő helyének kiválasztásakor is ügyelnek arra, hogy a szállás, ahová mennek, a lehető legkörnyezettudatosabb legyen. A két nap során pedig érzékenyítő előadásokkal, környezettudatos ajándékcsomaggal, természetjárással szeretnének kedveskedni a kollégáknak.

Természetesen fontos az is, hogy szórakozzanak és mindenki jól érezze magát.

„A munkánknak köszönhetően gyakran vagyunk frusztráltak, és nem vagyunk agyonfizetve. A költségeink magasak, a finanszírozásunk pedig alacsony. Folyamatos műszakban dolgozunk, tehát jó barátunk a kimerültség is, itt van velünk mindig. De a kedvünket, a lelkesedésünket, az elesettek iránti elhivatottságunkat nem vesztettük még el eddig.” – meséli el nekünk Borsos-Kőszegi ErikaPR vezető, hogy milyen isa munkahelyi élet náluk.

A csapat már nagyon várja a jól megérdemelt hétvégét, amit közös megegyezés alapján novemberben tartanak. A végleges helyszín még nincs kiválasztva, de az szinte már most biztos, hogy ezúttal lesz hideg sör is…