Cafeteria rendszer változása

Utolsó frissítés: 4. július 2019
Idén a cafeteria rendszer jelentős változásokon ment keresztül, az alábbiakban röviden áttekintheti a részleteket is.

Béren kívüli juttatások 2019-ben

A cafeteria rendszerben jelentős változások történtek, ugyanis az Országgyűlés elfogadott egy olyan adótörvényeket módosító csomagot, mely ezen juttatások körét jelentősen csökkenti.
A béren kívüli juttatások rendkívül népszerűek mindkét részről, a munkavállalók és a munkáltatók körében egyaránt.
A munkáltatók adómentesen, vagy kedvezőbb adóterhek mellett tudják ezt biztosítani dolgozóik számára, a munkavállalók esetében pedig vonzóbbá válik a betöltendő állás egy jól kitalált cafeteria rendszerrel a háttérben.
Röviden tekintsük át a főbb változásokat:
Elsőként a legnépszerűbbet említenénk a Széchenyi Pihenőkártyát, amelynek esetében az alapvető szabályok nem változnak, megmarad annak kedvezményes adózása, az idáig megszokott keretösszegek is adhatóak. A versenyszférában ez éves nettó 450 000 forintot is jelenthet, a közszférában pedig éves nettó 200 000 forint a felső határ. Ide tartozik a szálláshely alszámla (max. 225 000 Ft/év), a vendéglátás alszámla (max. 150 000 Ft/év) és a szabadidő alszámla (max. 75 000 Ft/év).

A hasonlóan népszerű Erzsébet-utalvány januártól sajnos kikerült az adókedvezményes elemek közül, így az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. ettől az időponttól kezdődően, mind a papíralapú, mind az elektronikus Erzsébet-utalványok forgalmazását megszünteti. A jelenleg forgalomban lévő papíralapú vagy elektronikus Erzsébet-utalvány legkésőbb 2019. december 31-ig használható fel. Erzsébet-utalvány 2019 januárjától már nem rendelhető. Januártól már nem számít adókedvezményes elemnek az iskolakezdési támogatás, munkahelyi étkeztetés, az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulás, a helyi bérlet támogatása, valamint a kulturális programok és sportrendezvények esetében nyújtott támogatás sem.

Az idén már jövedelemként adózik a diákhitel visszafizetéséhez nyújtott munkáltatói támogatás, illetve minden olyan támogatás is, amely az otthonteremtést segítené.
További elem, amely kikerült a kedvezményes adózási szabályok alól a készpénzben adható támogatás, részben megmaradt viszont az évente háromszor adható apró ajándék, amely évi egy alkalomra szűkült (a munkáltató ezt kedvezményes adóterhek mellett adhatja pl. névnapra, születésnapra, karácsonyra), ha ezen felül is ajándékozni szeretne nekünk munkaadónk az már jövedelemnek minősül.

Zárszóként, hogy valami biztatót is mondjunk, a kisgyermekes munkavállalók számára jó hír, hogy adómentes marad az óvodai, bölcsődei szolgáltatás térítése, valamint a munkáltató adómentesen támogathatja az óvodai, bölcsődei étkeztetést is.