Hogyan magyarázd az üres foltokat az önéletrajzodban?

Utolsó frissítés: 17. március 2020
Ha valakinek néhány évvel ezelőtt ún. „lyukas foltok” voltak az önéletrajzában, az rossz jelnek tűnt és a munkaadók rögtön kérdőre vonták a szemüket. Ma már ez annyira nem érvényes. Mégis nagy dilemma minden álláskeresőnek, hogy mit tegyen, ha hosszabb-rövidebb ideig nem dolgozott. Felvállalja vagy eltitkolja? Segítünk meghozni a helyes döntést.

A munka nélkül töltött idő sokmindent jelenthet: egészségügyi problémát, családi ügyeket, fizetés nélküli szabadságot vagy éppen azt, amire elsőre mindenki gondol, vagyis hogy az álláskeresés a tervezettnél tovább tartott. Mit tegyél, ha az önéletrajzod frissítése során rájössz, hogy a dátumokkal valami nincs rendben? Megpróbálsz játszani az időpontokkal, ferdítesz vagy csalsz, esetleg úgy hagysz mindent és imádkozol, hátha senki sem veszi észre?

Amennyiben eredményesen szeretnél állást keresni, egyiket se tedd a fentiek közül! Ma már ugyanis teljesen elfogadott, ha valakinek szünetek vannak a karrierjében. A lényeg, hogy minden megfelelően meg legyen magyarázva.

Mi az ami még belefér?

Amennyiben két munkahely között egy-két hónapos különbség van, az sehol sem jelent hátrányt vagy akadályt, ez esetben meg sem kell magyaráznod a szünet okát. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy felmondasz a munkahelyeden, de különböző okok miatt nem tudsz azonnal munkába állni az új munkaadódnál. Amennyiben nem te mondasz fel, akkor is teljesen elfogadott, ha valaki két vagy három hónapot tölt álláskereséssel.

Sőt, a HR-esek a 6 hónapos álláskeresési időszakot is kérdés nélkül elfogadják abban az esetben, ha ez csupán egyszer fordul elő az önéletrajzodban. A fél éves kihagyás ugyanis nem feltétlenül arra utal, hogy a jelölt túl sokáig keresett erdménytelenül állást, hanem jelentheti azt is, hogy egy kimerítő időszak után egy ideig pihent és rendezte a sorait.

Amennyiben azonban több mint fél évet töltöttél munka nélkül, annak okát érdemes megmagyarázni. Ne feledd, minél nagyobb a szünet két munkahely között, annál nehezebb helyzetben leszel az álláskeresés során.

Mi legyen az önéletrajzban?

A szakmai tapasztalatodat mindig időrendben visszafelé jelöld, vagyis legfelül a legutolsó állásod legyen és onnan haladj hátrafelé. Minden munkahelynél szerepeljen a cég neve és az általad betöltött pozíció pontos megnevezése, a munkába lépés és kilépés időpontja (év és hónap), valamint a munkaköröd rövid leírása. Amennyiben két munkahely között kevesebb mint hat hónap telt el, nem szükséges megmagyaráznod a szünet okát a CV-ben, de legyen egy kész válaszod, ha az interjúztató a személyes beszélgetés során rákérdezne.

Amennyiben több mint 6 hónapos rés van a karrieredben, érdemes magyarázatot csatolni az önéletrajzodba. Mindezt a szakmai múltad felsorolásának végére megjegyzésként beírhatod. Ebben az esetben elegendő egy-két mondat, ne magyarázd túl, a részleteket az állásinterjú során úgyis elmondhatod.

Mit mondj az állásinterjún?

Átmentél az első szitán és behívtak interjúzni? A felkészülés során gondolj a karriered során megjelenő üres foltok megindoklására is. A legtöbb munkaadó az egészségügyi gondokat, a beteg hozzátartozók ápolását, a gyermekgondozást vagy a tervezett sabbatical-t különösebb indoklás nélkül is elfogadja.

Minden más esetben fontos a jelölt hozzáállása. Amennyiben elhangzik a kérdés, az alábbiak szerint válaszolj:

  1. Tömören és lényegretörően vázold a helyzetet és indokold meg a kihagyás okait. Ne beszélj róla túl sokat és ne menj bele a részletekbe. A túlzott magyarázkodás ugyanis hiteltelen.
  2. Biztosítsd az interjúztatót, hogy a helyzeted megoldódott és 100%-osan készen állsz arra az új kihívásokra és a karriered folytatására.

Amennyiben azért volt szünet a karrieredben, mert nem sikerült állást találnod, hívd fel a HR-es figyelmét arra, hogy ezen időszak alatt is aktívan kerestél állást, amennyiben folyamatosan képezted magad, arról is mesélj. Ne említsd, hogy senkitől sem kaptál visszajelzést (még akkor sem, ha ez igaz), vagy hogy sehol sem volt rád szükség. Ne engedd, hogy csökkenjen az „értéked“ a potenciális munkaadód előtt. A negatív megnyilvánulások ráadásul negatív benyomást keltenek, ezért fontos, hogy ezügyben is maradj pozitív. Beszélj inkább arról, hogy eddig nem sikerült megtalálnod a számodra tökéletes munkahelyet, de végre úgy érzed, hogy megfelelő helyen jársz. Említsd meg, hogy mi keltette fel leginkább az érdeklődésedet az adott álláslehetőségnél és mondd el, hogy készen állsz az új állás betöltésére. Ez nem csak azért fontos, hogy elszántnak és hitelesnek tűnj, hanem segít tovább lendíteni a beszélgetést is.

Legyél őszinte

Mindvégig gondolj arra, hogy az őszinteség a legjobb megoldás. A hazudozás és félrebeszélés ugyanis tapasztalt HR-es számára egyből feltűnik és ezzel rontod a renomédat. Amennyiben sikerült őt átverned, hidd el, akkor is megtalálja a módját, hogy leellenőrizze az általad említett információkat. Erre több módja is van: a közösségi médián (pl.: Facebook, LinkedIn) kívül a személyes kapcsolatait is igénybe veheti, de bármikor felhívhatja az előző munkaadóidat is. Természetesen a túlzott őszinteség sem szükséges minden esetben, mindig csak annyi információt csepegtess, ami feltétlenül fontos a siker, a jóneved és a hitelességed megőrzése érdekében.

Ne feledd, a karrieredben megjelenő szünetek miatt sose szégyenkezz. Mindenkinek vannak jobb és rosszabb időszakai, a legfontosabb az, hogy ki hogyan reagál ezekre a kihívásokra.

Előző oldal